Alle vormen van gevelreclame op een rij

Alle vormen van gevelreclame op een rij

Met gevelreclame zorg je er niet alleen voor dat je bedrijfspand herkenbaar is voor zakelijke relaties die bij je op bezoek komen, maar trek je ook de aandacht van potentiële klanten die je pand passeren. Door de jaren heen zijn er vele vormen van gevelreclame ontwikkelt. Iedere vorm heeft zo zijn eigen kenmerken. Welke soorten gevelreclame er zijn bespreken we in dit artikel.

Reclameborden

Reclameborden zijn ideaal als je voorbijgangers wilt informeren over alle diensten of producten die je aanbiedt. Denk bijvoorbeeld aan een financiële dienstverlener die zich bezighoud met hypotheken, verzekeringen, pensioen en beleggen. Deze 4 financiële diensten passen perfect op een reclamebord.

Spandoeken

Spandoeken zijn bij uitstek geschikt als je periodiek je boodschap op de gevel wilt veranderen. Dat kan bijvoorbeeld omdat je een aanbieding hebt of een specifieke dienst in een bepaalde periode van het jaar onder de aandacht wil brengen. Spandoeken bieden dus veel flexibiliteit voor het uiten van reclameboodschappen.

Doosletters

Doosletters zijn een zeer effectieve vorm van gevelreclame, omdat ze meestal van verlichting zijn voorzien. Dat betekent dat je bedrijf nog steeds opvalt als de zon is ondergegaan. Maak je overigens over de stroomrekening geen zorgen. Professionele doosletters zijn tegenwoordig standaard voorzien van led verlichting, waardoor het stroomverbruik beperkt is.

Freesletters

Freesletters zijn een stuk platter dan doosletters en als je ze van RVS laat maken zien ze er bijzonder stijlvol uit. Ze zijn ook zeer geschikt om niet alleen op de gevel aan te brengen, maar ook binnenshuis aan de muur. RVS freesletters hebben geen ingebouwde verlichting, maar kun je met behulp van spots indirect verlichten, zodat ze ook ‘s avonds goed leesbaar zijn.

Lichtbakken

In tegenstelling tot doosletters een freesletters, bestaan lichtbakken uit één geheel. Zoals de naam al aangeeft wordt je reclameboodschap op een plaat aangebracht die door de verlichting in de lichtbak verlicht wordt. Het is niet zo dat lichtbakken alleen maar in rechthoekige vormen leverbaar zijn. Een ovale vorm of kubusvorm is ook mogelijk.

Geef reclame en vergunningen

Tot slot willen we je nog informeren over de vergunningplicht voor gevelreclame. De reclameboodschap op de gevel verandert namelijk de uitstraling van je bedrijfspand. Daardoor ben je verplicht om een vergunning bij je gemeente aan te vragen voordat je de gevelreclame laat monteren. Ons advies is dan ook om deze vergunningsplicht serieus te nemen.

Geen zorgen, het is niet zo’n gedoe om een vergunning aan te vragen en toegekend te krijgen. Veel signbedrijven geven namelijk een tekening met de technische specificaties van de reclame, die je bij de gemeente kunt indienen. Zo verloopt de aanvraag vrijwel altijd zonder problemen.