Antieke meubelen kopen. Waar let je op?

Antieke meubelen kopen. Waar let je op?

Er zijn meerdere dingen waar je op moet letten wanneer je op het punt staat om antieke meubelen te kopen. In dit artikel vertellen we jou graag meer over het aanschaffen van antieke meubelen en waar je allemaal op moet letten. Lees snel verder en wij zullen ons best doen jou van het juiste advies te voorzien.

De criteria waar kunst aan moet voldoen

Er zijn een aantal criteria waar antieke meubelen zich aan moeten voldoen, wil het zich antiek mogen noemen. Ten eerste moet antiek meerdere jaren oud zijn en moet het met de hand gemaakt zijn. Bij antiek maakt het niet uit of het object uniek is zoals bij kunst. Daarom heeft kunst andere criteria dan antiek. Daarbij kun je wel meubelen hebben die én tot kunst en antiek behoren.

Het is belangrijk dat je aandacht geeft aan deze criteria wanneer je op zoek bent naar antieke meubelen. Indien een meubel antiek is, zal dat meestal met een keurmerk aangegeven worden.

Bij antiek maakt het niet uit of het object uniek is zoals bij kunst. Daarom heeft kunst andere criteria dan antiek.

Antiek online bestellen veilig?

Door de komst van het internet worden antieke meubelen via het internet aangeschaft. Er zijn een aantal websites die zich alleen op antieke meubelen richten en daarnaast kun je natuurlijk opzoek gaan naar antieke meubelen op marktplaats.nl. Wel is het hier goed opletten geblazen omdat er altijd een aantal oplichters bij zitten of aanbieders die meubelen als antiek aanbieden, terwijl het helemaal geen antiek is. Veiliger is het om de antieke meubelen in een erkende webwinkel aan te schaffen. Meer weten? Kijk dan op antieke meubelen.

Antieke meubelen kopen