Vintage hanglampen zijn ontzettend hip

Vintage hanglampen zijn ontzettend hip

Vintage is ontzettend hip tegenwoordig en er zijn dan ook veel producten beschikbaar in deze stijl. Maar wat is vintage eigenlijk? Vintage producten hebben een antieke uitstraling, maar zijn niet per se oud. Ze kunnen net zo goed nieuw zijn, het gaat om het gevoel dat je erbij krijgt. 

Vintage is ontzettend hip tegenwoordig en er zijn dan ook veel producten beschikbaar in deze stijl. Maar wat is vintage eigenlijk? Vintage producten hebben een antieke uitstraling, maar zijn niet per se oud. Ze kunnen net zo goed nieuw zijn, het gaat om het gevoel dat je erbij krijgt. Antiek, sfeervol en gezellig. Het fijne aan vintage producten is dat het perfect past bij een modern interieur. Een vintage hanglamp in een modern interieur zorgt meteen voor een persoonlijkere, warmere uitstraling van jouw woonkamer.

Vintage verlichting: modern in een oud jasje

Wat ook mooi meegenomen is, is het feit dat het je veel keuze hebt bij het uitzoeken van lampen. Omdat het hier om moderne producten gaat in een oud jasje, kun je lampen uitzoeken die je kunt dimmen of wellicht LED verlichting. Zo kun je jouw vintage hanglamp nog beter aanpassen aan jouw interieur of het moment. ’s Avonds een warme, romantische sfeer terwijl je een boek leest met een goed glas wijn en overdag veel licht wanneer de kinderen spelen. Jij bepaalt de sfeer op ieder moment van de dag.

Vintage hanglampen

Klassiek en modern interieur combineren

De combinatie tussen vintage hanglampen en een modern interieur levert een mooi contrast op en zorgt voor een mooie sfeer. Dit betekent niet dat vintage hanglampen in ander interieur misstaan. In een klassiek interieur komen deze lampen ook heel mooi tot uiting. Daarnaast kun je ze gebruiken om een woonkamer warmer aan te laten voelen, maar net zo goed in een slaapkamer of andere plekken in huis. Er zijn veel verschillende vintage hanglampen beschikbaar. Je kunt er altijd wel een vinden die past bij jouw interieur en de kamer die je in gedachten hebt.

De combinatie tussen vintage hanglampen en een modern interieur levert een mooi contrast op en zorgt voor een mooie sfeer.

Keuze maken uit de vele vintage hanglampen

Het lastigste is een keuze maken. Het overweldigende aanbod van sfeervolle vintage hanglampen is overweldigend. Lampen die de aandacht trekken, lampen die wat subtieler opgaan in het interieur. Grote lampen, hele grote lampen en kleinere lampen. Het materiaal verschilt ook veel. Je kunt gaan voor de vintage fabriek look van metaal, maar je kunt ook voor een houten behuizing kiezen, of voor een stoffen lamp. De juiste sfeer creëren is niet zomaar een makkelijk klusje.