Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

Wat zijn de voordelen van LED verlichting?

Tegenwoordig wordt er al steeds meer verteld over LED verlichting en dat het voordelig is voor zowel een bedrijf als in de eigen woning. 

Wat zijn die voordelen dan precies? In dit artikel vertel LED Design Holland precies wat deze voordelen zijn.

Efficiënter omgaan met energie

Wanneer je ervoor kiest om over te gaan op LED verlichting kan er efficiënter om worden gegaan met energie. LED verlichting verspilt namelijk veel minder energie aan warmte, waardoor deze energie veel beter benut wordt. Hoewel de aanschafwaarde van LED verlichting misschien wat hoger ligt zal dit terugverdiend kunnen worden door te besparen op de energierekening. Dit heeft van invloed op een huishouden laat staan voor een bedrijf waar met enorm veel lichten gewerkt wordt. In fabriek is dat zelfs nog extremer aangezien daar het licht gewoon 24 uur lang aan staat.

Levensduur van LED verlichting

Zoals al benoemd is de aanschafwaarde van LED verlichting hoger dan haar alternatieven. Dit kan dan terugverdient worden door de kosten op de energierekening te drukken, maar ook met de levensduur. Het aantal branduren ligt namelijk vele malen hoger dan bij bijvoorbeeld een spaarlamp. De levensduur van een LED lamp ligt tussen de 30.000 en 50.000 branduren. In de tussentijd moeten er dan al een aantal nieuwe spaarlampen worden aangeschaft. Voor sommige typen LED verlichting is het zelfs mogelijk om wel 100.000 uur te branden. Het is altijd mogelijk om een schatting op te vragen van het aantal branduren bij type LED verlichting dat jij wilt gaan kopen.

LED verlichting biedt meer kwaliteit

Naast de eerder genoemde voordelen van LED verlichting is er nog een verschil. Dat is gewoon simpelweg de kwaliteit van LED verlichting. LED verlichting is namelijk kwalitatief beter dan een spaarlamp. Zo kan bijvoorbeeld ook de lichtuitstraling bepaalt worden met LED verlichting wat van invloed kan hebben op de werkvloer. Zo kan bijvoorbeeld een prettige werksfeer voor op kantoor kan worden gecreëerd.

Specialist inschakelen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor LED verlichting voor jouw huishouden of organisatie. Neem dan contact op met een specialist in LED verlichting zij kunnen gepast advies geven.