Zwarte GRANDOOR ELECTRONIC UV-AA01 - Krachtige UV Zaklamp - 365nm - 3W

133,-
De beste prijs bij bol.com


Categorieën:
Kleur:
Zwart

Gratis verzonden
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over Zwarte GRANDOOR ELECTRONIC UV-AA01 - Krachtige UV Zaklamp - 365nm - 3W

De UV-AA01 is een zeer krachtig en compacte 3W UV 365 nm zaklamp.

Deze UV zaklamp werkt op één AA batterij. Uitermate geschikt voor documentcontrole, olielekkage of hygiene controle.

- Kleur UV 365 NM
- Werkt op 1 AA batterij
- Krachtige 3W LED



UV is de afkorting van ultraviolet, een elektromagnetische straling die voor mensen niet waarneembaar is. Ultraviolet licht heeft een golflengte tussen 100 en 400 nanometer en wordt ook toegepast bij zaklampen. In de meeste gevallen gaat het om een golflengte van 320-400 nanometer (UV-A of lange golven).


UV zaklampen zien wij meestal uitgevoerd in de golflengte 365 of 395. Wij merken op dat de 365 Nm uitvoering een beter effect en effect hebben maar daar tegenover is 365 Nm uitgevoerde zaklamp ook duurder in prijs. Tevens is de kracht van de LED bepalend voor de lichtopbrengst welke tot uiting komt in de hoeveelheid Watt.


De prijs van de UV zaklamp is dus bepaald door de golflengte van de LED ( 365 of 395 Nm), de kracht van de LED ( 1W 3W of 5W) en of de lamp oplaadbaar of niet oplaadbaar is.
Toepassing UV zaklamp:


UV zaklampen kunnen worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Zo zijn UV lampen uitermate geschikt voor het opsporen van vals geld en fraude met documenten en tijdens forensisch onderzoek voor het opsporen van lichaamsvloeistoffen. UV zaklampen zijn ook uitermate geschikt ten behoeve van hygiëne controle in bijvoorbeeld de horeca en schoonmaakbranche. Andere toepassingen van UV zaklampen zijn onder andere het opsporen van olie lekkages in de industrie en als hulpmiddel bij de restauratie van kunstwerken.
Langdurige blootstelling aan uv-straling kan schadelijk zijn voor de huid en ogen. Kijk daarom nooit direct in de led van een UV zaklamp, en gebruik de lamp niet langer dan noodzakelijk.

Materiaal:
Aluminium
Voorraad: